انواع سقفهای شیروانی فلزی کدام اند؟
سقفهای شیروانی یکی از رایج ترین مدلهای سقف به خصوص در مناطق شمالی کشور هستند. این سقفها، بهترین گزینه برای استفاده در مناطقی هستند که بارش برف و باران در آنها زیاد است. طی سالهای گذشته از سقفهای شیروانی از جنس گل یا بتن استفاده میشد اما در حال حاضر سقفهای شیروانی فلزی به دلیل مزایای بیشماری که دارند، مورد استقبال سازندگان ساختمانها قرار گرفتهاند. در صورت تمایل برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، تا پایان این مطلب همراه ما باشید.
تاریخچه شیروانی فلزی
در سالهای گذشته، استفاده از سقفهای شیروانی از جنس گل رایج بوده است. پس از گذشت مدتی و پیشرفت فناوری، سقفهای شیروانی بتونی جایگزین سقفهای گلی شدند اما سقفهای بتنی وزن زیادی داشته و نصب آن ها نیز ساده نبود. در حال حاضر استفاده از سقفهای شیروانی فلزی جایگزین سقفهای قبلی شده است. این سقفها وزن کمی داشته و نصب و حمل و نقل آن ها نیز به سهولت انجام میگیرد. لازم به ذکر است که عمر مفید انواع سقف شیروانی فلزی کاملا قابل قبول است.
بهتر است بدانید که انواع شیروانیهای فلزی از ورق گالوانیزه ساخته میشوند. علت این اتفاق، این مورد است که ورقهای گالوانیزه در مقایسه با ورقهای فولادی عادی، مقاومت بیشتری در برابر زنگ زدگی دارند.
انواع شیروانی فلزی
همانطور که پیش از این اشاره کردیم، از ورق گالوانیزه به عنوان یکی از رایج ترین انواع پوشش سقف شیبدار فلزی استفاده میشود اما ورقهای گالوانیزه نیز خود به دو نوع سفالی و شادولین تقسیم میشوند. لازم به ذکر است که نوع اول این ورقها از جنس سفال نیستند و تنها به شکل سفال تولید و به بازار عرضه شدهاند. ورقهای پالرمو، جنوا و پرچین جزو این دسته محسوب میشوند.
نوع دوم یعنی ورقهای شادولین شامل سقفهای شیروانی ذوزنقهای، سینوسی و … میشوند.
در ادامه این مطلب قصد داریم تا شما را با انواع شیروانی فلزی آشنا کنیم.
سقف کرکره ای یا سینوسی
سقف سینوسی یکی از پرکاربردترین انواع شیروانیهای فلزی است. این نوع سقف در ظاهر به موجهای نمودار سینوسی شباهت دارد و به این دلیل نامشان سقف سینوسی است. سقفهای شیروانی سینوسی در رنگهای مختلف به فروش میرسند. رنگبندی جذاب آنها باعث میشود تا تاثیر قابل ملاحظهای در بهبود نمای ظاهری ساختمان داشته باشند. استفاده از سقفهای شیروانی سینوسی از لحاظ مالی برای سازندگان ساختمان، مقرون به صرفه خواهد بود.
شیروانی ذوزنقه ای
سقفهای ذوزنقهای یکی دیگر از انواع سقفهای شیروانی هستند. همانطور که در تصویر پایین مشاهده میکنید، این سقفها دارای طرحی ذوزنقه مانند در عرض خود هستند و به همین دلیل، اینگونه نامگذاری شدهاند. لازم به ذکر است که طرح خاص این سقف باعث شده تا مقاومت آن در برابر فشار افزایش پیدا کند.
تنها تفاوت این نوع سقف با سقفهای سینوسی در میزان مقاومت و شکل ظاهری آن است. همچنین باید بدانید که این نوع شیروانی در برابر زلزله مقاوم بوده و پس از تماس با آب برف و باران به هیچ عنوان زنگ نمیزند.
از سقفهای شیروانی ذوزنقهای برای ساخت سقف ویلاها، سولههای صنعتی، سولههای ورزشی و بسیاری موارد دیگر استفاده میشود.
“سقفهای شیبدار ذوزنقهای به علت طرح خاصی که دارند، نسبت به سقفهای سینوسی دارای مقاومت بالاتری هستند.”
شیروانی پالرمو
شیروانیهای پالرمو یکی از زیباترین انواع شیروانیهای فلزی هستند. این نوع سقف، طرحی مانند سقفهای سفالی دارد و به همین علت هم استفاده از آن، نمای جذاب و جالب توجهی را به ساختمان میدهد.
برخی از تفاوتهای شیروانی پالرمو با سقفهای سنتی به شرح زیر است:
- سقفهای پالرمو به سنگینی سقفهای سفالی قدیمی نیستند.
- ضد زلزله بوده و مقاومت بیشتری نسبت به سقفهای سفالی دارند.
- سقفهای پالرمو شکننده نیستند.
- نصب سقفهای پالرمو بسیار سادهتر از سقفهای سفالی است.
- مراحل تعمیر و نگهداری از سقفهای پالرمو بسیار ساده و کم هزینه است.
- سقفهای پالرمو دارای رنگبندی جذاب و بی نظیری هستند.
- سقفهای پالرمو در مواردی مانند پوشش سقف ساختمان، سقف ویلا، سر در منازل، ساخت آلاچیق، سایه بان و … کاربرد دارد.
شیروانی جنوا
سقف شیروانی جنوا با شیروانی پالرمو شباهتهایی دارد اما بزرگترین تفاوت آنها در شکل ظاهری آنهاست. بهتر است بدانید که شیروانی جنوا در مقایسه با شیروانی پالرمو از مقاومت بالاتری برخوردار است. همچنین شکل ظاهری آن باعث شده تا قدرت هدایت آب در آن بیشتر از سایر مدلهای سقف شیروانی فلزی باشد. استفاده از شیروانیهای جنوا به کاهش هزینه نهایی ساختمان کمک میکند. شما میتوانید از شیروانی جنوا برای پوشاندن سقف بیرونی انواع مختلف ساختمانها مانند ویلا، سوله، خانه و مواردی از این دست بهره بگیرید.
شیروانی سنگ ریزه
یکی دیگر از انواع شیروانیهای فلزی که در این بخش به معرفی آن میپردازیم، سقف شیروانی سنگ ریزه است. متمایزترین ویژگی این نوع سقف وجود لایه اکریلیک در سطح خارجی آن است که زیبایی خیره کنندهای به این سقف بخشیده است. این لایه باعث شده تا اصطکاک در سطح خارجی شیروانی سنگ ریزه تا حد زیادی کاهش یافته و گرد و غبار نیز روی آن نشیند. بهتر است بدانید که این نوع سقفها مقاوت بالایی در برابر سرما و گرما دارند و به راحتی زنگ نمیزنند.
میزان انعطاف پذیری این نوع سقف به قدری است که خطر شکستن یا ترک خوردن سقف را کاهش میدهد. وجود یک لایه سنگ ریزه روی سطح خارجی این نوع سقف باعث شده تا عایق خوبی در برابر صدا باشد و مانع از ورود صدای بارش باران و تگرگ به داخل ساختمان شود. این نوع سقف مقاومت زیادی در برابر بارانهای اسیدی دارد و به سادگی تغییر شکل نمیدهد.
برخی دیگر از ویژگیهای سقف شیروانی سنگ ریزه به شرح زیر است:
- وزن کم
- مقاوم در برابر زلزله
- مقاوم در برابر آتش سوزی
- سازگار با محیط زیست
- امکان استفاده در شرایط آب و هوایی مختلف
- عدم پوسیدگی، خوردگی و فرسودگی
- مقاوم در برابر یخ زدگی
- دارای مقاومت در برابر باد، طوفان، گردباد
- مقاوم دربرابر تغییرات ناگهانی دما
- انعطاف پذیری
شیروانی پرچین
سقف شیروانی پرچین، یکی دیگر از انواع شیروانیهای فلزی است. این نوع سقف کاملا سبک بوده و به همین علت فرآیند نصب و حمل و نقل آن به سادگی انجام میگیرد. سقف شیروانی فلزی پرچین مانند سقفهایی که پیش از این معرفی شدند، در برابر زلزله مقاوم است اما موردی که آن را از سایر انواع شیروانی فلزی متمایز میکند، قدرت مقاومت آن در برابر باد و طوفانهای شدید است. این نوع سقف شیبدار در برابر تگرگ و برف شدید مقاوم هستند و آسیبی نمیبینند.
جالب است بدانید که سقفهای پرچین انعطاف پذیری بالایی دارند و به همین دلیل نصب آنها در نقاط انتهایی و گوشه ها راحتتر انجام میشود. از دیگر ویژگیهای این سقف میتوان به ثابت ماندن رنگ و شکل آن اشاره کرد.
از سقفهای شیروانی پرچین میتوان برای ساخت ویلا، آلاچیق، سقف سوله، سقف پارکینگ و سر در منازل استفاده کرد.
“وزن سبک، نصب آسان و زیبایی ظاهری از اصلی ترین ویژگیهای انواع شیروانی فلزی به شمار میرود.”
مزایای استفاده از انواع سقف شیروانی فلزی
استفاده از انواع شیروانیهای فلزی مزایای زیادی را برای سازندگان ساختمان به همراه دارد. برخی از مهمترین آنها به شرح زیر هستند:
- صرفه اقتصادی: خرید انواع شیروانی فلزی از لحاظ اقتصادی برای سازندگان مقرون به صرفه خواهد بود.
- نمای زیبا: انواع شیروانیهای فلزی با داشتن رنگبندی جذاب به بهبود نمای ظاهری ساختمان کمک میکنند.
- سهولت در نصب: نصب شیروانیهای فلزی ساده بوده و نیاز به صرف زمان زیاد ندارد.
- وزن سبک: وزن انواع شیروانیهای فلزی در مقایسه با سایر سقفهای شیبدار کمتر است.
- سهولت در حمل و نقل: حمل و نقل و جا به جایی شیروانیهای فلزی ساده و سریع است.
- مقاومت در برابر زنگ زدگی: همانطور که اشاره کردیم، انواع شیروانیهای فلزی از ورق گالوانیزه هستند و این ورقها در مجاورت با آب برف و باران دچار زنگ زدگی نمیشوند.
- طول عمر بالا: سقفهای شیروانی فلزی دارای عمر مفید نسبتا طولانی هستند.
- مقاومت بالا: انواع گوناگون شیروانیهای فلزی مقاومت زیادی در برابر فشار و پوسیدگی دارند.
- عدم نیاز به برف روبی: شکل ظاهری شیروانیهای فلزی به گونه است که باعث هدایت باران و برف به خارج از ساختمان میشوند و به همین دلیل ساکنین ساختمان را از برف روبی پشتبام بینیاز میکند.
معایب استفاده از شیروانی فلزی
شیروانیهای فلزی نیز مانند هر محصول دیگری، علاوه بر مزایا، دارای معایبی نیز هستند. در این بخش به معرفی اصلیترین معایب انواع شیروانی فلزی میپردازیم.
- انتقال صدا: شیروانیهای فلزی عایق خوبی در برابر صدا نیستند. به همین علت صدای بارش باران یا سایر صداهای خارجی از سقف عبور کرده و به فضای داخلی خانه نفوذ میکنند.
- انتقال انرژی: شیروانیهای فلزی، عایق خوبی برای جلوگیری از خروج انرژی و گرما از ساختمان نیستند.
- تغییر شکل: ورقهای مورد استفاده برای ساخت شیروانیهای فلزی گاها از جنس آلومینیوم، روی و استیل هستند. به همین علت با قرار گرفتن بلند مدت این شیروانیها زیر آفتاب خیلی شدید و دمای بالا، تغییر شکل میدهند.
کلام آخر
در این مقاله تلاش کردیم تا شما را با انواع شیروانی فلزی آشنا کرده و همچنین مزایا و معایب استفاده از این مدل سقف شیبدار را برای شما شرح دهیم. شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با قیمت سقف شیروانی به صفحه فروش وب سایت فولاد بام ایران مراجعه کرده یا با کارشناسان ما در این مجموعه تماس حاصل فرمایید.
همکاران ما به پرسشهای شما در رابطه با قیمت روز محصولات و شرایط و نحوه خرید از آهن آنلاین پاسخ خواهند داد.